Набув чинності новий порядок переміщення товарів із та до ОРДЛО

Читать на русском
Сьогодні, 14 березня, минуло рівно 10 днів із дня оприлюднення порядку переміщення товарів із та до ОРДЛО.

Порядок переміщення товарів із та до окремих районів Донецької й Луганської областей набув чинності.

Документ був затверджений постановою Кабінету міністрів №99 від 1 березня, а 4 березня оприлюднений в «Урядовому кур'єрі», що означає набуття ним чинності через 10 днів після оприлюднення, тобто 14 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Відповідно до затвердженого урядом порядку переміщення товарів, через лінію розмежування дозволяється перевозити в складі гуманітарного конвою продукти харчування та лікарські препарати, товари й продукцію металургійної, гірничозбагачувальної, вуглевидобувної галузей і об'єктів критичної інфраструктури.

Порядок переміщення товарів через лінію зіткнення: що і як можна возитиПорядок і умови перевезення вантажів і товарів через лінію зіткнення з тимчасово окупованими територіями, затверджені урядом.

У документі зазначають, що суб'єкти господарювання можуть переміщувати товари через КПВВ на залізниці, які розташовані на залізничних станціях, цілодобово.

При цьому пропуск товарів через лінію розмежування буде здійснюватися лише державними підрозділами на офіційних контрольних пунктах. Уточнюється, що за рішенням керівника силової операції в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження.

Також порядок переміщення товарів затверджує створення гуманітарних майданчиків, на яких будуть формуватися вантажі для відправлення гуманітарної допомоги на тимчасово окуповану територію, а також гуманітарно-логістичних центрів, де буде здійснюватися дрібна та дрібнооптова торгівля продуктами харчування, засобами особистої гігієни, одягом, взуттям або побутовою хімією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: