Родинам жертв вибуху на шахті «Степова» виплатили по 100 тисяч

Читать на русском
Сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху на шахті Степова у Львівській області виплатили адресну допомогу. Про це повідомили у департаменті соцзахисту населення.

Сім’ям загиблих та постраждалим внаслідок вибуху на шахті «Степова» у Львівській області виплатили адресну допомогу.

Про це повідомили у департаменті соцзахисту населення Львівської обладміністрації, пише «Слово і Діло».

Зокрема, родинам восьми загиблих виплатили по 100 тисяч гривень, по 60 тисяч гривень – перерахували 9 важко пораненим гірникам, по 40 тисяч – 8 шахтарям зі станом здоров'я середнього ступеня важкості. Ще по 20 тисяч гривень виплатили 6 легко пораненим гірникам.

Як зазначив т.в.о директора департаменту Віктор Степанюк, загальна сума для виплати одноразової адресної допомоги склала 1,780 млн. грн, кошти виділили з обласного бюджету.

Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули 8 гірників, понад 20 зазнали травм.

Львівські шахтарі оголосять страйк через борги із зарплатиСьогодні шахтарі з Червонограда Львівської області пікетуватимуть обласний суд із вимогою виплатити їм зарплату. Гірники вже перестали відвантажувати вугілля споживачам.

За попередніми даними, причиною вибуху став спалах повітряно-метанової суміші. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що сім'ям 8 загиблих гірників на шахті «Степова» виплатять допомогу близько 600-700 тисяч гривень.

У свою чергу у Фонді соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань повідомили, що на кожну сім’ю загиблого Фондом буде виплачено 160 тисяч гривень, а кожному утриманцю – 32 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: