Стали відомі причини обвалення шахти у Львівській області

Читать на русском
Трагедія на шахті Степова у Львівській області могла статися через використання невідповідного кабелю.

Трагедія на шахті «Степова» могла статися через використання невідповідного кабелю.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає «Слово і Діло».

Рева розповів про стан постраждалих шахтарівУ Мінсоцполітики оприлюднили офіційні дані щодо кількості жертв і стану постраждалих внаслідок вибуху на шахті «Степова» на Львівщині.

«З приводу аварії на шахті «Степова». Після огляду місця трагедії експертною, державною та іншими відомчими комісіями було виявлено, що до відпускної лебідки був здіяний кабель, який не відповідав правилам експлуатації та правил безпеки роботи в шахті. Що важливо: 10 (!) метрів цього кабелю просто зникли на стику лави й конвеєрного 119 штреку. На мою думку, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії. На моє тверде переконання, науково-технічний центр у місті Львів, погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві та прилеглих виробках, допустив помилку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня у Львівській області на шахті «Степова» в результаті вибуху сталося обвалення гірської породи на горизонті 550 м, загинули 8 гірників.

З фонду уряду виділять по 500 тисяч гривень сім'ям загиблих шахтарів.

Фонд соціального страхування вже виплатив усім сім'ям загиблих гірників шахти «Степова» по 160 тисяч гривень.

Зараз стан гірників, постраждалих під час аварії на шахті «Степова», покращився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: