Зубко: аварія на шахті «Степова» сталася в результаті ремонтних робіт

Читать на русском
Урядова комісія провела розслідування причин вибуху на шахті Степова на Львівщині. З'ясували, що аварія сталася під час ремонтних робіт, заявив Геннадій Зубко.

На шахті «Степова» у Львівській області вугілля не видобували. Вибух стався під час ремонтних робіт.

Такий результат засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті, розповів сьогодні віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«О 12:37, коли сталася аварія на шахті, проводилися ремонтні роботи. Видобуток вугілля не проводився», – сказав Зубко, спростовуючи інформацію про те, що до вибуху на «Степовій» призвело збільшення видобутку вугілля.

Чиновник також стверджує, що за останні роки обсяг видобутого вугілля на шахті впав із 2,5 мільйона тонн до 500 тисяч.

Нагадаємо, 2 березня на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» в селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів у результаті вибуху стався обвал гірської породи. Загинули 11 шахтарів, 21 шахтар був госпіталізований.

У п'ятницю, 3 березня, уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті «Степова». Її очолив Геннадій Зубко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: