Львівські шахтарі оголосять страйк через борги із зарплати

Читать на русском
Сьогодні шахтарі з Червонограда Львівської області пікетуватимуть обласний суд із вимогою виплатити їм зарплату. Гірники вже перестали відвантажувати вугілля споживачам.

Сьогодні шахтарі міста Червоноград Львівської області припиняють відвантажувати вугілля й збираються пікетувати Львівський обласний суд із вимогою погасити заборгованість із зарплати.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України, повідомляє «Слово і Діло».

Суд розглядатиме 9 березня справу про розблокування рахунку «Львіввугілля». Гірники сподіваються, що рахунок розблокують і вони отримають зарплату.

«Місцеві шахтарі Червонограда почали акцію з припиненням відвантаження вугілля споживачам без зупинки видобутку через заборгованість із заробітної плати. А 9 березня вони розглядають можливість пікету обласного суду у Львові, де буде розглядатися справа про розблокування рахунку ДП «Львіввугілля», – написав він.

Також Волинець розкритикував голову Львівської ОДА Олега Синютку, який 8 березня зустрічався з шахтарями. За його словами, гірники не почули від керівника області «ані слова конкретики про зарплату, про безпеку праці».

Нагадаємо, вчора львівські шахтарі оголосили про намір почати страйк заради гарантій безпеки.

Без надання гарантій безпеки відмовляються спускатися до забою працівники шахти «Степова», на якій нещодавно стався вибух метану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: