Нардеп вимагає скасувати продаж «Чернівціобленерго» російським олігархам

Читать на русском
Максим Бурбак, лідер Народного фронту: під час війни з Росією не можна віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств під контроль російського олігарха.

Голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак звернувся до АМКУ з вимогою переглянути даний комітетом дозвіл на покупку російськими олігархами української енергопостачальної компанії «Чернівціобленерго».

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Раніше Антимонопольний комітет України дозволив продати 50% акцій «Чернівціобленерго» компанії «ВС Енержі Інтернешнл Україна», власниками якої є російські підприємці Євген Гінер, Михайло Воєводін та Олександр Бабаков.

«Під час війни з Росією віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств Чернівецької області під контроль російського олігарха – це потрібно мати велику зневагу до своєї держави й, головне, до людей, які майже щодня гинуть від російських куль. Звернувся до АМКУ з вимогою переглянути ганебне рішення», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Російський капітал контролює 40 відсотків українських обленерго – експертУ власності російського бізнесу пов'язаного з Кремлем знаходиться 39,07% акціонерного капіталу всіх українських обленерго.

Бурбак додав, що також звернувся до СБУ з проханням перевірити це рішення, а також, можливо, й інші рішення АМКУ, ухвалені щодо стратегічних підприємств.

Варто нагадати, що «ВС Енержі Інтернешнл Україна» вже володіє 45% акцій «Чернівціобленерго». Також VS Energy підконтрольні «Київобленерго», «Рівнеобленерго», «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго», «Житомиробленерго», «Одесаобленерго», «Севастопольенерго», група також має частки в «Миколаївобленерго» та «Хмельницькобленерго».

Нагадаємо, «Київенерго» подав до суду на Антимонопольний комітет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: