Російський капітал контролює 40 відсотків українських обленерго – експерт

Читать на русском
Тільки одному Олександру Бабакову, члену Єдиної Росії, належить 23 відсотки українських обленерго.
Світлана Голікова

У власності російського бізнесу пов'язаного з Кремлем знаходиться 39,07% акціонерного капіталу всіх українських обленерго.

Про це у себе на сторінці в Facebook пише член ради Київського інституту енергетичних досліджень, директор «ТрансЕнергоКонсалтинг» Світлана Голікова, передає «Слово і Діло».

«Частка VS Energy Бабакова (Олександр Бабаков, член партії Єдина Росія і бізнесмен – Ред.) – 22,93%, що практично співвідноситься з державною часткою. А «Енергетичного стандарту Григоришина» – 16,14%, тобто власники з російськими «корінням» контролюють майже 40% території ОЕС України», – пише вона.

В цілому частка приватної власності в акціонерному капіталі українських обленерго за станом на 2016 рік становила 76,5%, а державної – 23,5%.

Заступника глави «Запоріжжяобленерго» затримали за хабарУ Запоріжжі затримали заступника глави місцевого обленерго та одного з колишніх працівників компанії. Вони підозрюються у вимаганні хабара в розмірі 250 тисяч гривень.

«Це ще один з аргументів на користь захисту прав споживачів Енергетичним омбудсменом», – додала вона.

Як раніше повідомлялося, урядовий комітет погодив продаж одним пакетом 71% акцій ПАТ «Черкасиобленерго».

Нагадаємо, Фонд державного майна України готується до проведення конкурсу з продажу 60,2% акцій енергопостачальної компанії «Запоріжжяобленерго», 99,99% Одеської і 99,83% Херсонської ТЕЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: