Російський Lukoil продає активи на Прикарпатті

Читать на русском
Одним із головних видів сировини для Карпатнафтохіму є зріджений вуглеводневий газ, але підприємство простоює з 2012 року

Російський Lukoil продає частку 25%+ у ТОВ «Карпатнафтохім», що в Івано-Франківській області, компанії Techinservice Limited, яку пов'язують з Ігорем Коломойським і депутатом від «Народного фронту» Андрієм Іванчуком.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету, передає «Слово і Діло».

«Надано дозвіл фізичній особі-громадянину України на опосередковане (через компанію Xedrian Holding Ltd) придбання акцій компанії Lukoil Chеmical B.V., що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії»,– йдеться в повідомленні.

Ім'я фізособи в повідомленні АМКУ не зазначено, Xedrian Holding пов'язують із власником групи Ferrexpo Костянтином Жеваго.

Згідно з реєстром юридичних осіб Кіпру, директором компанії Xedrian Holding Limited вказана кіпрська Hakamol Services Limited. Своєю чергою, директорами Hakamol Services Limited, згідно з реєстром, є Марія Лозар Іраклесус, Міхаліс Карампеліас, Караламбас Караламбус та Євгенія Кіпріану.

Як відзначають «Українські новини», ці ж чотири фізичні особи є номінальними власниками компанії Fevamotinico micro, підконтрольної Костянтину Жеваго. Зокрема, Fevamotinico належить 51% акцій компанії Ferrexpo.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь сприятиме поверненню у державну власність підприємств та активів, які привласнили олігархиСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Також АМКУ дав дозвіл британській Techinservice Limited на купівлю більш ніж 25% Lukoil Chеmical B.V., яка опосередковано володіє заводом «Карпатнафтохімом», що простоює з 2012 року.

В інтерв'ю «Українській правді» Ігор Коломойський заявив, що володіє «Техінсервісом» разом із впливовим депутатом від «Народного фронту» Андрієм Іванчуком. Іванчук, своєю чергою, неодноразово заперечував причетність до компанії.

Нагадаємо, що з націоналізацією «ПриватБанку» у власність держави перейшла розгалужена мережа відділень – 3,4 тис. штук і банкоматів – 7,7 тис. штук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: