У Верховній Раді розглянуть законопроекти проти дискримінації жінок

Читать на русском
Сьогодні, 10 березня, парламент України розгляне два законопроекти, спрямованих на припинення дискримінації жінок.

Парламент України розгляне два законопроекти, спрямованих на припинення дискримінації жінок.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко, передає «Слово і Діло».

Зокрема, йдеться про закон щодо запобігання домашньому насильству та зміни до Трудового кодексу.

Верховна Рада VIII скликання: підсумки роботи п’ятої сесії парламенту7 лютого спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив шосту сесію VIII скликання парламенту та підбив підсумки попередньої, п’ятої сесії. Чим відзначилася Рада з вересня до січня, «Слово і Діло» з’ясовувало разом з апаратом ВРУ.

«На сьогодніш в Трудовому кодексі йдеться про те, що не може бути ані сексуального переслідування, ані домагання, ані будь-яких інших ознак дискримінації жінки при прийомі на роботу», – повідомила Ірина Луценко.

Нардеп додала, що ліквідація вікової дискримінації також прописана в законопроектах. Ставлення до жінок будуть контролювати профспілки, Міністерство соціальної політики та інші компетентні в цих питаннях відомства.

Для запобігання домашньому насильству в Україні буде створена «гаряча лінія», працівники якої надаватимуть юридичну та психологічну допомогу. Відповідно до законопроекту, потерпілим надаватимуть притулок та матеріальну підтримку.

Нагадаємо, Верховна Рада закликала парламенти світу засудити агресію РФ на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: