Джон Хантсман може стати новим послом США в Росії – ЗМІ

Читать на русском
За повідоленням ЗМІ, республіканець Джон Хантсман, який у 2012 році балотувався в президенти США, погодився стати новим американським послом у Росії.

Президент США Трамп запропонував колишньому губернатору Юти й колишньому послу в Китаї Джону Хантсману посаду посла в Росії.

Кілька американських видань, посилаючись на джерела в адміністрації Трампа, повідомили в середу, що Хантсман прийняв пропозицію, зроблену йому кілька днів тому, але офіційно це поки що не підтверджено, пише «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Наприкінці лютого Хантсман мав кілька зустрічей із державним секретарем Тіллерсоном, на яких обговорювалося його можливе призначення на посаду посла в РФ.

За президентства Джорджа Буша-старшого Хантсман був послом у Сінгапурі. Президент Обама призначив його послом у Китаї, де він працював з 2009 до 2011 року.

Трамп підписав новий указ про мігрантівПрезидент США Дональд Трамп, у понеділок, 6 березня, підписав новий міграційний указ, згідно з яким Ірак буде виключений з «чорного списку».

У квітні минулого року Джон Хантсман підтримав кандидатуру Дональда Трампа на посаду президента, але в жовтні, після оприлюднення аудіозапису з вульгарними коментарями Трампа з приводу жінок, він змінив свою думку й навіть порадив республіканському кандидату зійти з дистанції.

Однак після виборів у листопаді Хантсман проявив лояльність до Трампа, ставши на його бік у дипломатичному інциденті, який послідував за телефонною розмовою Дональда Трампа з президентом Тайваню, під час якого новообраний президент поставив під сумнів американську стратегію щодо Китаю.

Джон Хантсман після закінчення коледжу працював на різних керівних посадах у республіканських адміністраціях. У 2004 році він був обраний губернатором штату Юта. Зараз Джон Хантсман очолює впливовий науково-дослідний центр The Atlantic Council, який займається зовнішньою політикою. Він також є генеральним менеджером сімейної корпорації Huntsman Corporation – великого виробника полістиролу. Фірма має ділові зв'язки з Росією.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Конгрес США заборонив Пентагону співпрацю з Росією.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вимагає перевірити порядок видачі американських віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: