Трамп підписав новий указ про мігрантів

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп, у понеділок, 6 березня, підписав новий міграційний указ, згідно з яким Ірак буде виключений з «чорного списку».

Президент США Дональд Трамп, у понеділок, 6 березня, підписав новий міграційний указ, згідно з яким Ірак буде виключений з «чорного списку».

Про це повідомило агентство AP з посиланням на прес-службу Білого дому, пише DW, передає «Слово і Діло».

Раніше радниця голови американської держави Келліан Конуей в інтерв'ю телеканалу Fox News повідомила, що дія нової постанови не пошириться на тих осіб, у яких є в'їзні документи в країну, зокрема візи, а також вид на проживання в США. Крім того, за словами Конуей, зі списку країн, громадянам яких буде заборонений в'їзд в Сполучені Штати, виключений Ірак.

Експерти назвали найбезпечніші для еміграції країниФахівці компанії InterNations опублікували своє дослідження найбезпечніших еміграційних напрямків у світі.

В іракському МЗС вже висловили задоволення у зв'язку з подібними корективами. «Ухвалене рішення є важливим кроком в правильному напрямку, воно сприяє консолідації стратегічного альянсу Багдада і Вашингтона в цілій низці галузей, зокрема у боротьбі з тероризмом», - підкреслюється в заяві зовнішньополітичного відомства Іраку.

Новий міграційний указ набуде чинності 16 березня.

Нагадаємо, згідно з указом, підписаним Трампом, громадянам Сирії, а також шести країнам з мусульманською більшістю - Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену - на 90 днів заборонено відвідувати США.

Раніше Трамп пообіцяв депортувати 3 млн нелегальних іммігрантів з кримінальним минулим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: