У Мінфіні назвали день, коли Україна отримає четвертий транш від МВФ

Читать на русском
У понеділок відбудеться засідання ради директорів МВФ, після чого оприлюднять меморандум про співпрацю з Україною.

Міжнародний валютний фонд планує розглянути виділення Україні траншу за програмою розширеного фінансування (EFF) на 1 мільярд доларів у понеділок, 20 березня.

Засідання Ради директорів також заплановано на цей день, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «РБК-Україна».    Після засідання буде оприлюднений меморандум про співпрацю з МВФ. Про це повідомив під час брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

«Міністр фінансів Олександр Данилюк відвідав Фонд, він зустрічався з менеджментом Фонду, заступником директора-розпорядника Фонду Ліптоном. Засідання ради директорів заплановано на 20 березня», – сказав він.

Представник МВФ зазначив, що пенсійна реформа є однією з ключових у програмі співробітництва.

«Якщо ви подивитеся на підтримку Міжнародним валютним фондом України, то побачите, що це найбільший прогрес, досягнутий за програмою за весь час. Головною метою програми є допомога уряду України та українцям у подоланні тих викликів, які стоять перед ними, а також вихід країни на шлях стійкого зростання. Ми вважаємо пенсійну реформу ключовою в налагодженні пенсійної системи. Метою реформи є поліпшення пенсійного забезпечення та вдосконалення самої системи», – зазначив він.

Данилюк розповів про оновлений меморандум з МВФ.

Раніше Україна отримала фінальну версію меморандуму з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: