МВФ задоволений переговорами щодо траншу для України

Читать на русском
МВФ спростував інформацію стосовно скасування перемовин з Україною щодо наступного траншу через можливу ​​відставку глави НБУ, сподіваючись на їх успішне завершення вже найближчим часом.

МВФ спростував інформацію стосовно скасування перемовин з Україною щодо наступного траншу через можливу ​​відставку глави НБУ, сподіваючись на їх успішне завершення вже найближчим часом.

«Досягнуто суттєвого прогресу в прийнятті рішень, який були умовою завершення третього перегляду з боку МВФ. Триває обговорення питань, що залишилися », - сказано у відповіді прес-служби фонду на запит «Голосу Америки», пише «Слово і Діло».

У МВФ висловили надію, що всі неузгоджені питання будуть врегульовані дуже скоро.

«Ми сподіваємося наступного тижня запропонувати Раді директорів завершення перевірки», - уточнили у Фонді.

У той же час, в МВФ відмовилися коментувати інформацію про можливу відставку глави Національного банку України Валерії Гонтаревої і спростували чутки про відстрочку траншу в зв'язку зі змінами менеджменту НБУ.

Експерт: ціна нового траншу МВФ може бути занадто високою для громадськостіЕксперт економічних програм оцінив позитивний результат переговорів із кредиторами та нові вимоги МВФ, на які погодилась Україна, щоб отримати новий транш.

Як повідомлялося, на порядку денному засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду, який розписаний до 6 березня 2017 року, відсутнє питання надання макрофінансової допомоги Україні.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк пояснив принципи виконання вимог МВФ.

Раніше ЗМІ повідомили про можливу відставку глави НБУ Валерії Гонтаревої, однак в самому відомстві цю інформацію не підтвердили.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: