Геращенко назвала точну кількість зниклих безвісти українців

Читать на русском
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні зустрілася з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером. Обговорювалася робота гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську.
www.facebook.com/iryna.gerashchenko

За даними СБУ, на сьогодні в Україні 483 людини вважаються зниклими безвісти. 113 осіб перебувають у заручниках у бойовиків.

Про це повідомляє віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Геращенко також розповіла про сьогоднішню зустріч із президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером. Обговорювалася робота гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську, яка, зокрема, наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих безвісти та звільнення заручників.

«Україна в рамках роботи гуманітарної групи в Мінську наполягає на залученні МКЧХ до пошуку зниклих без вести, звільнення заручників. Не було жодної з 50 зустрічей у Мінську, де б не порушувалося це питання. І немає пояснення, чому українські в'язниці відкриті для МКЧХ та інших міжнародних місій, зате всі пенітенціарні установи залишаються закритими на окупованих територіях і в РФ, де є українські політв'язні. Чому МКЧХ не дозволяють відвідати українців в ОРДЛО, передати їм листа або посилки від родичів? Також ОРДЛО проти залучення МКЧХ до процесу звільнення заручників», – сказала Геращенко.

«На сьогодні зниклими безвісти залишаються 483 українця (згідно зі списками СБУ), в заручниках – 113 осіб (знаємо про місцеперебування тлише 58 громадян із цього списку)», – написала вона.

Нагадаємо, сьогодні президент Міжнародного комітету Червоного Хреста наголосив на посиленні зіткнень у зоні АТО.

  Раніше в Україні МОЗ наполягав на припиненні фінансування Червоного Хреста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: