Геращенко просить Німеччину пожвавити роботу «нормандського формату»

Читать на русском
Віце-спікер Ради Ірина Геращенко під час зустрічі з головою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем заявила, що Україна в очікуванні активізації роботи нормандського формату.

Віце-спікер Ради Ірина Геращенко під час зустрічі з головою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем заявила, що Україна в очікуванні активізації роботи «нормандського формату».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «телеканал 112».

«Сьогодні є дуже серйозні побоювання щодо невиконання мінських угод з боку РФ, ми про це будемо говорити більше, я думаю, і в цьому контексті я хочу акцентувати увагу, що« мінський »формат не є самостійним, це похідний формат від« нормандського »формату , де Німеччина відіграє одну з ключових ролей, за що ми вам ще раз дуже вдячні. Ми дуже чекаємо активізації «нормандського» формату, і я переконана, це дасть імпульс і для роботи мінських груп »- сказала Геращенко.

13 умов для Донбасу та три варіанти, як «поховати» Мінські угодиДиректор Центру політичних досліджень «Пента» назвав умови, які можуть остаточно зруйнувати Мінські домовленості.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що на сьогодні ефективної заміни «нормандського формату» переговорів щодо ситуації на Донбасі не існує.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини закликав Україну і Росію дотримуватися Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: