Прокуратура не може повторно заарештувати «Юру Єнакієвського» – Лещенко

Читать на русском
Нардеп Сергій Лещенко заявив, що суди не дають прокуратурі санкції на розшук Юрія Іванющенка.
Юрій Іванющенко

Народний депутат України від фракції «БПП» Сергій Лещенко заявив, що прокуратура не може отримати в суді санкцію на повторний арешт Юрія Іванющенка, відомого як «Юра Єнакієвський».

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив сьогодні під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Той документ, який у мене є на руках, свідчить про те, що відтепер пан Іванющенко не в міжнародному розшуку Інтерполу. Інтерпол змінив його статус: раніше в нього був статус «арешт із метою екстрадиції в Україну», зараз у нього статус – «встановлення місця перебування», – сказав Лещенко й додав, що в такому статусі Іванющенко може в'їхати до будь-якої країни Європи без ризику бути затриманим.

Суд припинив переслідування «Юри Єнакієвського»Рішення про припинення переслідування Іванющенка виніс суддя, який ухвалював рішення про звільнення Корбана.

Нардеп зазначив, що Дніпровський районний суд Києва закрив провадження щодо Іванющенка й такому чином з нього було знято міжнародний розшук. Це зробив суддя на прізвище Чаус, який, за словами Лещенка, перебуває в змові з представниками Адміністрації Президента.

Як зазначив Лещенко, Генпрокуратура намагалася відновити розшук Іванющенка, проте коли слідчі в цій справі звернулися до Печерського райсуду для отримання повторної санкції на його арешт, весь склад цього суду взяв самовідвід. «Після цього справа пішла до Апеляційного суду Києва для отримання нової юрисдикції, де мали розглядати клопотання Генпрокуратури про арешт Іванющенка, що має стати підставою для його розшуку Інтерполом. Але Апеляційний суд Києва відмовився призначити суд й справа повернулася знову до Печерського райсуду Києва», – сказав Лещенко.

Нагадаємо, в квітні Генеральна прокуратура України видала нову постанову про розшук Юрія Іванющенка після постанови Печерського суду про скасування санкції на його арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: