МВС розроблятиме законопроекти щодо блокування сайтів

Читать на русском
МВС має підготувати і до 20 квітня передати на розгляд Кабміну законопроекти про введення блокування за рішенням судів операторами і провайдерами телекомунікацій окремих сайтів та інформаційних ресурсів.

Міністерство внутрішніх справ має підготувати і до 20 квітня передати на розгляд Кабміну законопроекти про введення блокування за рішенням судів операторами і провайдерами телекомунікацій окремих сайтів та інформаційних ресурсів.

Про це повідомили у відповідь на запит «Українських Новин» в Кабінеті міністрів України, пославшись на рішення КМУ від 1 березня 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

«Міністерству внутрішніх справ разом із зацікавленими центральними органами виконавчої влади доручено до 20.04.2017 підготувати і в установленому Законом порядку внести на розгляд Уряду відповідні законопроекти», – йдеться у відповіді КМУ.

Як повідомлялося раніше, 13 лютого Президент Петро Порошенко підписав Указ №32 «Про Рішення РНБОУ від 29 грудня 2016 року «Про погрози кібербезпеки держави та негайні заходи щодо їх нейтралізації».

Український інтернет почистять від сайтів типу «Російської Весни»Міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив про намір протягом двох тижнів закрити через суд усі антиукраїнські сайти.

Передбачається, що Кабмін зобов'язаний у тримісячний строк підготувати та внести до парламенту законопроекти про введення блокування (обмеження) за рішенням суду операторами і провайдерами телекомунікацій певного (ідентифікованого) інформаційного ресурсу (інформаційного сервісу).

Раніше Інтернет-асоціація України назвала Рішення РНБО щодо блокування інформації в Інтернеті і прийнятий на підставі нього указ Президента України спробою введення в країні політичної цензури.

У той же час, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що в його відомстві вже розпочата робота зі створення списку сайтів, які підлягають закриттю за загрози національній безпеці країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: