Сепаратисти оприлюднили персональні дані українських журналістів

Читать на русском

Персональні дані понад 20 українських журналістів з`явилися на сепаратистському сайті Трибунал. Возмездие настанет.

Персональні дані понад 20 українських журналістів з'явилися на сепаратистському сайті «Трибунал. Возмездие настанет».

Фотографії та копії посвідчень працівників ЗМІ розміщені в розділі «Украинский пропагандист», повідомляє «Слово і Діло».

Найбільше даних розміщено про журналістів «1+1», «5 каналу», NewsOne та телеканалу «До ТеБе» (Донецька регіональна дирекція Національної телекомпанії України), у списку є також кореспонденти каналів ICTV, «112 Україна», «Інтер», сайту «Обозреватель», BBC та інших.

У Службі безпеки України відреагували на це, заявивши, що сепаратисти отримали дані українських журналістів не від СБУ. Речниця відомства Олена Гітлянська в коментарі «Детектор медіа» заявила, що електронна пошта СБУ не була зламана.

«Коли ми побачили цю інформацію, ми перевірили нашу пошту, ми навіть її про всяк випадок на добу блокували, провели повну перевірку кібер, розслідували все, що можна розслідувати й жодних слідів зламу не було. Спроби були, але абсолютно невдалі. І повірте, якби вони нас зламали, в нас понад 5 тисяч прес-карт, то вони виклали б набагато більше», – сказала вона.

Речниця припускає, що сепаратисти могли вільно отримати цю інформацію з інших джерел. «Можливо, журналісти залишали прес-карти у відкритому доступі десь в іншому місці. В принципі, взяли спеціально відомих особистостей, дані яких можна знайти й так», – припустила вона.

Нагадаємо, 30 вересня у Москві затримали українського журналіста Романа Сущенка. Росія звинуватила його у шпигунстві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: