Сенат США затвердив нового міністра енергетики

Читать на русском
Сенат США в четвер затвердив головою Міністерства енергетики США колишнього губернатора штату Техас Ріка Перрі.

Сенат США в четвер затвердив головою Міністерства енергетики США колишнього губернатора штату Техас Ріка Перрі.

Голосування в Сенаті відбулося в першій половині дня, передає власний кореспондент «Укрінформу», пише «Слово і Діло».

Кандидатуру Перрі підтримали 62 сенатори, проти висловилися 37 законодавців при мінімально необхідній підтримці 51 голосу. Процесу голосування передували кілька годин дебатів в верхній палаті Конгресу.

Ще п'ять років тому, коли Перрі балотувався в президенти від республіканців, він заявляв, що взагалі скасував би міненергетики як окреме міністерство.

Водночас, після того, як президент Трамп висунув його кандидатуру на посаду керівника цього відомства, Перрі заявив, що переглянув його важливість.

Кабінет Трампа: хто є в команді нового президента США?Директор Центру політичних досліджень «Пента» оцінив склад президентської команди Дональда Трампа.

Міністерство енергетики США відповідає одразу за кілька напрямів, зокрема, за виробництво електроенергії, розвиток енергетичного комплексу країни, створення і роботу ядерних реакторів.

Крім того, відомство забезпечує підтримку запасів ядерної зброї та денуклеаризацію старих місць зберігання ядерних запасів.

Міністерство також підтримує в національному масштабі роботу лабораторій, що займаються проблематикою галузі, регулює кредити і гранти на проведення досліджень.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони США направило в Білий дім свої рекомендації щодо посилення боротьби з терористичною організацією ІГ. Також повідомлялося, що Трамп має намір урізати бюджет країни на користь армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: