У МЗС Німеччини незадоволені виконанням Мінських угод

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини закликав Україну та Росію дотримуватися Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.

МЗС Німеччини висловив невдоволення реалізацією Мінських угод та закликав обидві сторони конфлікту виконувати домовленості, щоб уникнути ескалації військових дій.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на DW.

«Без виконання мінських угоду існує ризик посиленою військовою ескалації з багатьма подальшими жертвами з боку цивільних і продовження застою в політичному процесі», - заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель.

«Навіть найбільш інтенсивні зусилля по переговорам не дадуть результат, якщо не вистачає політичної волі до реалізації домовленостей», - наполіг він, закликавши обидві сторони слідувати Мінським угодами.

13 умов для Донбасу та три варіанти, як «поховати» Мінські угодиДиректор Центру політичних досліджень «Пента» назвав умови, які можуть остаточно зруйнувати Мінські домовленості.

При цьому, міністр нагадав, як на останній нормандській зустрічі Україна та РФ запевняли в реалізації домовленостей, досягнутих Тристоронньої контактною групою 15 лютого.

Як відомо, на зустрічі нормандської четвірки досягнута домовленість про припинення вогню.

За підсумками Мюнхенській конференції було заявлено, що заміну Мінському формату ніхто шукати не буде.

Тим часом, міжнародні організації ООН та ОБСЄ прогнозують посилення бойових дій на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: