Експерт про ситуацію на Донбасі: США не вмовлятимуть Путіна, а просто «виставлять рахунок» після «погрому»

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Росії нема чого запропонувати США: поки що всі її дії ведуть до того, що вона буде ізольована й доведена до економічного краху.

Про це, оцінюючи заклик США в ООН до Росії вплинути на сепаратистів та дотримуватися Мінських угод, у коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько.

«Логіка дій нової команди Трампа поки що продовжує логіку дій команди Обами. Зрозуміло, що Росія фактично кожними своїми діями, кожною ескалацією на Донбасі чи бомбардуванням у Сирії погіршує переговорні умови. В логіці Путіна, що, варто визнати. йому завжди вдавалося з європейськими партнерами, присутній момент (того – Ред.), що саме завдяки алогічній ескалації він змушував із ним домовлятися», – каже політолог.

Коли хуліган починає громити вікна, його починають умовляти припинити. США не збираються вмовляти Путіна. Вашингтон лише «виставить рахунок» після «погрому вікон».

«Заяви про дружбу та союз із Росією – частина політичної психотерапії, яка була потрібна на той момент. На переході від однієї адміністрації до іншої треба було якось заспокоювати Путіна, давати певні оптимістичні сигнали, що з ним хочуть говорити. Тоді в Кремлі поводяться дещо обережніше», – переконаний Цибулько.

Путін, додав експерт, циклічними ескалаціями на Донбасі фактично розраховує пришвидшити прямі переговори з Трампом.

Росія не проситиме Трампа скасувати санкціїУ російському МЗС чекають від Вашингтона самостійного ухвалення рішення щодо перспективи скасування санкцій, адже Москва не має наміру просити про це.

«Однак для Трампа Росія не є настільки важливою, аби вестися на це. РФ станом на минулий рік була 13-ю економікою світу. В цьому році вона може бути на 17-му місці. Країна, яка не входить навіть до економічної десятки, але вимагає до себе занадто багато уваги, виглядає як країна-вигнанець. Цивілізований світ, відповідно, починає оформляти РФ постійне місце вигнанця-психопата», – підсумовує Цибулько.

Нагадаємо, Держдеп США закликав Росію та «ополченців», яких вона підтримує, негайно приступити до дотримання режиму припинення вогню на сході України.

Водночас, у вівторок в Кремлі анонсували зустріч Трампа з Путіним. Щоправда, сьогодні в Білому домі цю заяву спростували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: