Послання Трампа до Конгресу: деталі нового курсу США

Читать на русском
Американський президент Дональд Трамп виступив з дебютним зверненням до Конгресу США та розповів, що стане пріоритетним для Америки.

Американський президент Дональд Трамп виступив з першим зверненням до Конгресу США. В ході промови американський лідер заявив, що нова адміністрація не збирається відмовляти іншим країнам в праві рухатися власним шляхом, але також готова до нових союзів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

«Америка хоче знайти нових друзів, і встановлювати співпрацю, коли спільні інтереси перетинаються. Ми хочемо гармонії і стабільності - не війни та конфлікту», - сказав Трамп.

При цьому, американський президент уточнив, що в даний момент США в хороших відносинах навіть з колишніми ворогами.

«Деякі з наших найбільш близьких друзів стояли по інший бік барикад десятиліття назад у світових війнах. Історія повинна дати нам віру в те, що створити новий світ можливо», - підкреслив президент США.

Команда «Т»: хто допомагатиме Трампу керувати США«Слово і Діло» зібрало докупи всіх імовірних претендентів на ключові державні посади у США за президентства Трампа, а також його найвідоміших радників.

В ході дебютного виступу Дональд Трамп виділив ключові аспекти політики адміністрації США.

Боротьба з ІДІЛ

«Ми будемо працювати з нашими союзниками, включаючи друзів і союзників у мусульманському світі, щоб винищити цього злісного ворога на нашій планеті», - заявив Трамп.

Пентагон вже подав адміністрації Трампа план по боротьбі з ІДІЛ з переліком військових і фінансових заходів.

Крах Obamacare

«Obamacare терпить крах - ми повинні діяти рішуче, щоб захистити американців», - впевнений американський лідер.

Трамп незадоволений медреформою, яку впровадив Барак Обама та має намір змінити систему охорони здоров'я на свій лад.

$1 трлн на «перебудову» країни

«США потрібні мільйони робочих місць. Для запуску «перебудови» країни я буду просити Конгрес схвалити законодавчі заходи, які передбачають $1 трлн інвестицій в інфраструктуру США», - повідомив президент США.

Безпека Америки

«Витрати на оборону потрібно збільшити. Щоб Америка залишалася в безпеці, ми повинні надати нашим чоловікам і жінкам в ЗС США кошти, які потрібні їм, щоб запобігти війні, а якщо буде потрібно - боротися і перемогти», - сказав Трамп.

Також, американський президент повідомив, що має намір підтримувати відносини з НАТО, але з урахуванням виконання всіх країн взятих на себе фінансових зобов'язань.

Важлива частина була відведена Ізраїлю, відносини з яким Трамп назвав «непорушними» і запевнив, що їх альянс залишиться стабільним.

Раніше Трамп визначив два ключових правила для адміністрації США: купуй американське та наймай американців

Ознайомитися з ключовими фігурами команди нового президента Штатів можна в матеріалі «Слова і Діла» «Команда «Т». Хто буде допомагати Трампу керувати США».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: