Росія не проситиме Трампа скасувати санкції

Читать на русском
У російському МЗС чекають від Вашингтона самостійного ухвалення рішення щодо перспективи скасування санкцій, адже Москва не має наміру просити про це.

У російському МЗС чекають від Вашингтона самостійного ухвалення рішення щодо перспективи скасування санкцій, адже Москва не має наміру просити про це.

Про заявив заступник голови російського МЗС Сергій Рябков, передає Російська служба BBC, пише «Слово і Діло».

«Якщо говорити про санкції, через які товарообіг США просів майже на третину - з 29 мільярдів доларів у 2014 році до менше 20 мільярдів доларів минулого, то скасувати їх ми ніколи не просили і робити цього не збираємося. У контактах з американцями я це вкотре абсолютно відповідально заявляю: ми не обговорювали і не обговорюємо критерії скасування санкцій», - сказав Рябков в рамках круглого столу «Російсько-американські відносини: реалії та перспективи» в Держдумі.

Він також додав, що «недоброзичливці Росії в Конгресі США щосили намагаються розтоптати будь-які паростки позитиву».

В очікуванні нової доктрини: чим зміниться протистояння між США та Росією?Зміна риторики нової адміністрації Білого дому роздратувала керівництво Росії. Схоже, акценти змінюються, однак чи існує чіткий план вгамування агресивних планів Кремля?

«У січні поточного року ними внесено законопроект, який передбачає кодифікацію санкцій, введених розпорядженнями Обами, щоб Трамп не зміг їх скасувати з власної волі. Більш того, пропонується розширити і посилити рестрикції, і навіть спробувати шантажем примусити дотримуватися їх треті країни. Тобто, по суті справи, організувати щось на зразок економічної блокади Росії», - сказав Рябков.

Як повідомлялося, в Сенаті підготували законопроект, який заборонить Дональду Трампу скасовувати санкції. Також сенатори США запропонували ввести санкції за фінансування бюджету Росії.

Нагадаємо, американський сенатор Кріс Мерфі заявив про можливі нові санкції проти Росії після розслідування в Конгресі заяв про втручання у вибори США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: