Безпілотний БТР «Фантом» увійшов до топ-5 виставки IDEX-2017 в Еміратах

Читать на русском
Спецтехноекспорт, що входить до складу ДК Укроборонпром, представив нову модифікацію безпілотного багатоцільового тактичного транспортного засобу Фантом на виставці IDEX-2017 в ОАЕ.

Український безпілотний бронетранспортер «Фантом» увійшов до топ-5 виставки серед тисяч експонатів із 50 країн, представлених на престижній міжнародній виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах IDEX-2017.

Про це написав на свої сторінці в Facebook Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Авторитетне аналітичне видання Defence Blog назвало вітчизняний безпілотний мінібронетранспортер найцікавішою сучасною бойовою машиною. Українське – найкраще!», – написав Глава держави.

Як повідомлялося раніше, «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», представив нову модифікацію безпілотного багатоцільового тактичного транспортного засобу «Фантом» на виставці IDEX-2017 в ОАЕ.

Шейх ОАЕ зацікавився розробками «Укроборонпрому» на виставці IDEX-2017Прем'єр-міністр і віце-президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум відвідав стенд держконцерну «Укроборонпром» відразу після офіційного відкриття масштабної військової виставки світу IDEX-2017.

Розробники інтегрували в «Фантом» протитанковий ракетний комплекс «Бар'єр», що дозволяє вражати важко- й легкоброньовані цілі на відстані від 100 до 5000 метрів. БТР також укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь. Вогневі випробування «Фантома», які проводились із встановленим кулеметом калібру 12,7 мм, підтвердили високу ефективність нової розробки.

Гібридний двигун із повним приводом, незалежною підвіскою та гідравлічною гальмівною системою забезпечують «Фантому» високі ходові характеристики, в тому числі на піску. Зв'язок між центром управління та «Фантомом» забезпечується засобами захищеного радіоканалу радіусом дії до 10 км або ж через оптоволоконний кабель довжиною до 5 км.

Нагадаємо, що перша модифікація «Фантома» була представлена ​​під час виставки озброєнь «Зброя та безпека 2016» в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: