Держдума РФ обмежила грошові перекази в Україну

Читать на русском
Заборона обмежує конкуренцію на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем.

Держдума РФ на засіданні в середу ухвалила в першому читанні законопроект, що обмежує грошові перекази з території Росії на територію України та інших держав за допомогою іноземних платіжних систем.

Законопроект «Про внесення змін до закону «Про національну платіжну систему» був підготовлений і внесений до Держдуми депутатом від фракції «Єдиної Росії» Владиславом Резником, передає «Слово і Діло».

«Встановлення такої заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нацбанк зменшує кількість готівки в обігуНаціональний банк України розраховує знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% в 2015 році до 9,5% до ВВП в 2020 році.

Документ спрямований на усунення «негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України».

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня 2016 року в Україні заборонили російські платіжні системи «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також систему «Міжнародні грошові перекази «Лідер».

Після цього депутат Держдуми Владислав Резник вніс законопроект, який передбачає обмеження грошових переказів із території Росії на територію України іноземними платіжними системами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: