НБУ посилив нагляд за діяльністю платіжних систем

Читать на русском
Національний банк України посилив нагляд за діяльністю платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Національний банк України посилює оверсайт за діяльністю платіжних систем, їх учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба регулятора, передает «Слово и Діло».

Платоспроможні банки зменшили заборгованість перед НБУ на 55%Платоспроможні банки за 2016 зменшили заборгованість перед Національним банком за кредитами рефінансування на 55%, за IV квартал – на 18%.

Нацбанк зобов'язав платіжні системи контролювати діяльність учасників, вести реєстр пунктів прийому та виплати готівки, зберігати інформацію про операції з переказу коштів, реєструвати звернення користувачів і доводити до учасників інформацію регулятора.

Відповідна постанова правління НБУ розширює підстави для застосування заходів впливу. Зокрема, регулятор зможе застосовувати заходи впливу згідно із застосуванням іноземних санкцій протягом строку їх дії. Крім того, Нацбанк розширив свої можливості з проведення перевірок і надалі зможе проводити позапланові перевірки заходів щодо усунення порушень.

Раніше повідомлялося, що платоспроможні банки зменшили заборгованість перед НБУ на 55%.

Раніше повідомлялося, що НБУ приступає до діагностики 37 банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: