У Росії запропонували заборонити грошові перекази в Україну

Читать на русском
Росія може заборонити перекази грошових коштів із використанням іноземних платіжних систем, в тому числі електронні, з території РФ на територію іншої держави в разі запровадження іноземною державою обмежень.

Депутат Держдуми РФ із фракції «Єдиної Росії» Владислав Резник вніс законопроект, який передбачає обмеження грошових переказів із території Росії на територію України іноземними платіжними системами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Згідно з текстом пояснювальної записки, документ спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України. Відзначається, що текст законопроекту оприлюднено в електронній базі нижньої палати парламенту.

Нагадаємо, що в жовтні Україна обмежила діяльність низки російських платіжних систем.

«Встановлення такої заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, що здійснюються у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем», – йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно з документом, у разі запровадження іноземною державою обмежень на використання на її території платіжних послуг, що надаються російськими операторами, які не будуть здійснюватися перекази грошових коштів, у тому числі електронні, з території РФ на територію такої держави з використанням іноземних платіжних систем. Порушення призведе до стягнення Банком Росії штрафу з особи, яка здійснила переказ, у розмірі суми здійсненого платежу.

Як повідомлялося раніше, обсяг переказів в Україну в першій половині 2016 року склав $1,2 млрд, що на $24 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: