Кількість безробітних в Україні за рік зменшилася на 16%

Читать на русском
Станом на 1 лютого 2017 року порівняно з відповідною датою минулого року кількість безробітних зменшилася на 16 відсотків. Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

Станом на 1 лютого 2017 року порівняно з відповідною датою минулого року кількість безробітних становила 429 тисяч осіб.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості України, пише «Слово і Діло».

Кількість осіб, які отримують допомогу з безробіття, скоротилася на 15% (до 351 тис.).

Держстат: в Україні зросла кількість безробітнихСтаном на 1 лютого 2017 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 429 тисяч безробітних.

У відомстві зазначають, що дані щодо безробіття некоректно порівнювати з показниками попередніх місяців, оскільки ринку праці притаманні сезонні коливання. Кількість зареєстрованих безробітних щорічно має пікові періоди зростання – з листопада минулого року до березня наступного року.

Кількість фізичних осіб-підприємців, які припинили діяльність і зареєстрованих ц державній службі зайнятості як безробітні, з початку 2017 року склала 3,2 тис. Майже всі вони отримують допомогу з безробіття в мінімальному розмірі (544 грн), оскільки не платили єдиний соціальний внесок.

Нагадаємо, раніше в Державній службі зайнятості повідомляли, що в січні на 16% або на 80 тисяч осіб зменшилася кількість безробітних. Крім того, за їхніми даними, щодня роботу знаходять понад три тисячі українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: