Щодня через Службу зайнятості роботу знаходять понад три тисячі українців

Читать на русском
За січень-жовтень 2016 року за сприяння Державної служби зайнятості роботу отримали 655,3 тисяч українців, що на 24 тисячі більше, ніж за відповідний період минулоріч.
Фото з відкритих джерел

За січень-жовтень 2016 року за сприяння Державної служби зайнятості роботу отримали 655,3 тисяч українців, що на 24 тисячі більше, ніж за відповідний період минулоріч.

Про це розповів заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми отримали цифри за 10 місяців – ефективність роботи Служби досить висока. Так, за один робочий день у середньому ми працевлаштовуємо понад 3 тисячі українців. З початку року був запроваджений цілий перелік змін, які дозволили зберегти нашу ефективність у період піку кризи на ринку праці, який припав на січень цього року», – розповів Кравченко.

Росіяни стали заробляти менше китайцівЗарплати росіян у доларовому вираженні стали нижче китайських. Це відбувається на тлі найбільш масштабнішої з 1998 року кризи, обвалу рубля, а також зниження реальних доходів населення.

Він зазначив, що в зв’язку економічною ситуацією та ситуацією на Донбасі деякі українці звертаються до Служби заради виплат, а не допомоги в пошуку роботи.

Заступник голови ДСЗ додав, що в центрах зайнятості можна не лише знайти роботу, але й отримати професійні консультації психологів, безкоштовно перенавчитися на затребувану на ринку професію, пройти курси підприємницької діяльності та отримати одноразову виплату допомоги з безробіття на відкриття власної справи.

«Ми йдемо в ногу з часом … Віднедавна всі безробітні отримали можливість безкоштовно вивчати англійську мову», – додав Кравченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що середня зарплата в Києві становить 9 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: