Відсьогодні учасників АТО зобов’язані працевлаштовувати на пільгових умовах

Читать на русском
Відсьогодні учасників АТО будуть працевлаштовувати на пільгових умовах. 28 серпня Президент підписав зміни до закону Про зайнятість населення, які дають додаткові гарантії працевлаштування.
Фото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про зайнятість населення», які дають додаткові гарантії працевлаштування учасникам АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Глави держави.

Зазначимо, що зміни були ухвалені Верховною Радою 7 липня, а сьогодні вони набувають чинності.

Роботодавцям збільшили компенсації за переселенцівПереселенців з Криму та Донбасу працевлаштовуватимуть за новим законом, тепер ця процедура має стати простішою

Згідно з цими змінами, учасники боїв, які «брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах операції в період її проведення», зараховані до категорії осіб, яких працедавці зобов’язані приймати на пільгових умовах.

Водночас зміни стосуються лише людей, які зареєстровані в Державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.

Якщо роботодавець працевлаштує учасників АТО терміном не менш ніж на два роки, то щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування.

Нагадаємо, в червні в Кабінеті міністрів назвали кількість непрацевлаштованих переселенців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: