Польща готується активніше залучати на роботу українців

Читать на русском
Польща буде здійснювати заходи із залучення працівників зі сходу Європи, зокрема з України, через незадовільну демографічну ситуацію в країні.

Влада Польщі розробляє зміни до міграційного законодавства країни, які дозволять залучити більше робітників зі Східної Європи, зокрема з України.

Про це заявила міністр сім'ї, праці та соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Україна і Польща готуються підписати угоду про співпрацю у галузі вищої освітиУкраїна та Польща підпишуть угоду про співпрацю у сфері вищої освіти під час візиту в Україну віце-прем'єр-міністра з питань науки і вищої освіти Польщі Ярослава Говіна.

«Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук», – підкреслила Рафальська.

Вона зазначила, що в Міністерстві розвитку зараз триває робота над пропозиціями для іммігрантів зі Сходу для проживання в Польщі.

«Ця політика буде заохочувати приїзд до нас іноземців зі Сходу», – заявила Рафальська.

Уряд Польщі хоче давати українцям візи на триваліші періоди часу, а також заохочувати молодих українців до отримання документів на постійне проживання й польське громадянство.

Раніше повідомлялося, що понад 80% дозволів на роботу в Польщі отримали українці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: