У МЗС Франції Росію звинуватили в кібератаках на кандидатів у президенти

Читать на русском
Російська Федерація намагається вплинути на результат виборів президента Франції, вважає міністр закордонних справ країни Жан-Марк Еро.
Жан-Марк ЕроФото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро звинуватив російських хакерів в кібератаки на сайт і електронну пошту одного з кандидатів в президенти країни - Еммануеля Макрона.

Про це він заявив в інтерв'ю інтерв'ю Journal du Dimanche, передає «Слово і Дело» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Франція заявила про необхідність продовження роботи Ради Росія-НАТОУ Франції вважають за необхідне збереження діалогу РФ і Північноатлантичного альянсу за допомогою механізму Ради Росія-НАТО.

«Досить подивитися яким кандидатам - Марін Ле Пен або Франсуа Фійон - Россі віддає перевагу в президентській кампанії Франції ... А кібератак піддається Еммануель Макрон, який є проєвропейський кандидат. Така форма втручання в демократичне життя Франції є неприйнятною, і я її відкидаю », - зазначив він.

Дипломат закликав Кремль не втручатися у внутрішні справи Франції і заявив, що не допустить, щоб вибір «був зроблений під диктовку».

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили про намір створити групу реагування на кібератаки. Також про посилення атак російських хакерів на Британію заявили в місцевому Центрі національної кібербезпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: