У ГПУ немає доказів причетності Льовочкіна до розгону студентського Майдану

Читать на русском
Генеральна прокуратура не має доказів причетності колишнього глави АП Сергія Льовочкіна до розгону студентського Майдану в листопаді 2013 року.
Сергій ЛьовочкінФото з відкритих джерел

У Генеральної прокуратури відсутні докази про причетність колишнього голови Адміністрації президента України Сергія Льовочкіна до розгону так званого студентського Майдану в ніч проти 30 листопада 2013 року.

Про це заявив в ефірі ток-шоу «Право на владу» начальник управління спецрозслідувань Головного управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, коментуючи власну обіцянку встановити особи екс-високопосадовців, що мали стосунок до кривавих подій початку Революції Гідності та довести роль у них Льовочкіна.

За злочини проти Майдану реальний термін отримав лише один «тітушка» – ГорбатюкНачальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що за злочини під час Майдану в Україні засудили лише одну особу.

«Щодо Льовочкіна, перевіряються всі особи, які мали стосунок до керівних органів на той час і могли ухвалюватти рішення, чи ухвалювали рішення, в тому числі й Льовочкін. Він допитаний як свідок у цьому провадженні, однак даних, які б вказували на причетність його до організації цього злочину, на сьогоднішній день немає», – заявив він.

При цьому Горбатюк додав, що слідство як щодо виконавців, так і замовників зазначеного злочину триває.

Нагадаємо, раніше він прокоментував обіцянку щодо ще одного колишнього високопосадовця – екс-міністра юстиції Олени Лукаш, завершити досудове слідство в справі якої він планував до кінця 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: