Прокурор у справі Лукаш був замінений безпідставно – Горбатюк

Читать на русском
Відповідальний за справи Майдану прокурор Сергій Горбатюк стверджує, що завершити досудове слідство проти Лукаш його підлеглим завадило рішення керівництва про зміну структури його управління.
Сергій Горбатюк

Начальник управління спеціальних розслідувань ГУ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що затягування з розслідуванням провадження проти колишнього міністра юстиції Олени Лукаш пов’язане з тим, що в управлінні була змінена структура.

Зокрема, коментуючи в ефірі «Права на владу» зафіксовану «Словом і Ділом» обіцянку щодо завершення до 25 грудня минулого року розслідування щодо Лукаш, Горбатюк зазначив, що прокурора, який вів її провадження, перевели до іншого управління.

Відповідальний за справи Майдану: жодна з обіцянок Горбатюка поки не виконана«Слово і Діло» проаналізувало публічні заяви начальника управління спецрозслідувань ГУ Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка, що відповідає за розслідування справ щодо розгону та розстрілу Євромайдану.

«На той час, коли давалось інтерв’ю, в мене були підстави говорити про те, що є достатні підстави очікувати завершення розслідування. Але, на жаль, у нас була змінена структура управління, тобто частина прокурорів у нас виведена була, й прокурор, який був у цій справі, був переведений до іншого управління, й тому був змінений у справі прокурор», – заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ.

Також Горбатюк зазначив, що за час досудового слідства він особисто не відповідає, тим більше, що в цій справі слідство стикнулося з додатковими перепонами. Зміну структури свого управління він назвав «безпідставною».

«Безпідставна, на мою думку, була заміна. На 60 чоловік був скорочений наш департамент, і ми стикнулися з такою необхідністю, що прокурор прийшов, і я йому не казав, що я обіцяв за два тижні закінчити. Я йому дав провадження й він вивчав», – додав він.

Горбатюк прокомментировал своё обещаниеSlovoiDilo

Нагадаємо, вчора Горбатюк повідомив, що за злочини проти Майдану був засуджений лише один «тітушка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: