Конкретної стратегії щодо Донбасу в європейців немає – Логвинський

Читать на русском
В Європі відсутня єдина стратегія врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це розповів віце-президент ПАРЄ, нардеп Георгій Логвинський.
Георгій Логвинський

В Європі відсутня єдина стратегія врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів віце-президент ПАРЄ, народний депутат Георгій Логвинський, пише «Слово і Діло».

«Конкретної стратегії щодо Донбасу в європейців немає. Є думка певної групи осіб. Аж до того, що французький депутат, яка поїхала до Криму, на запитання: «Чому ви не взяли в України офіційний дозвіл на поїздку на півострів, коли про це вас просив МЗС Франції, й ви в'їхали б туди абсолютно легально?» відповіла: «А я в Україну не в'їжджала, я в'їжджала в Крим», – розповів Логвинський.

За його словами, таких радикально налаштованих депутатів небагато, проте в європейських політичних колах побутує думка, що потрібно тиснути на Україну.

Логвинський обраний віце-президентом ПАРЄНардеп від Народного фронту Георгій Логвинський обраний віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

«За їхньою версією, питання Криму зняте, на Донбасі – внутрішній конфлікт, в Україні відбулася революція й далі всі відомі нам казки. Існує й інша думка – про те, що за останні 100 років ми не знаємо жодного замороженого конфлікту, який би вирішився. Але прихильники того, щоб залишити все як є, говорять, мовляв, так краще, так людей не вбивають. У цьому плані існують першим пунктом вибори. Але по суті це шлях легітимізації злочинців. Ми намагаємося донести європейцям, що це питання не суто внутрішнє, а питання міжнародної безпеки», – підкреслив депутат.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що наразі на окупованих територіях Донбасу воюють понад шість тисяч російських військових, а в полоні проросійських бойовиків перебувають 109 українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: