Україна може довести, хто ініціював обстріл Авдіївки – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна може довести, що обстріл Авдіївки в Донецькій області ініціювали проросійські бойовики.
Петро Порошенко

Україна може довести, що обстріл Авдіївки в Донецькій області ініціювали проросійські бойовики.

Про це в ході робочої поїздки в Івано-Франківській області заявив Президент України Петро Порошенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Повідомляється, що Порошенко поклав відповідальність за загострення ситуації в Авдіївці на бойовиків і Росію.

«Я категорично відкидаю будь-які спроби покласти відповідальність за загострення на фронті на Україну. Є навіть така підступна тактика Москви розділити її між Москвою і Києвом. Ми не дозволимо цього зробити», – заявив він.

Евакуація людей з Авдіївки триваєЧерез напружену ситуацію станом на ранок 8 лютого з Авдіївки Донецької області виїхали 298 осіб.

За словами Порошенка, дії сил АТО в Авдіївці носили характер вимушеної оборони. Також українська сторона може довести всі факти про ініціаторів обстрілів, так як володіє записами перехоплених переговорів бойовиків. Крім того, у партнерів України з НАТО є супутникові знімки, де чітко зафіксовано факти обстрілів.

Нагадаємо, за весь період загострення біля Авдіївки українська армія втратила 76 бійців. З них 10 загинули, решта – отримали поранення або були травмовані.

Раніше повідомлялось, що Верховна Рада України закликала парламенти світу засудити агресію РФ на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: