Комісія Україна-НАТО провела засідання через ситуацію в Авдіївці

Читать на русском
У зв'язку з нещодавнім загостренням ситуації в Авдіївці в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні постійних представників у Альянсі.

Комісія Україна-НАТО на рівні постійних представників у Альянсі провела засідання, на якому обговорила нещодавнє загострення ситуації в Авдіївці Донецької області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала віце-прем'єр із питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «Слово і Діло».

Порошенко обіцяє референдум щодо членства України в НАТОПрезидент України Петро Порошенко заявив, що готовий провести референдум про перспективи членства України в НАТО.

За її словами, всі члени НАТО висловили одностайну підтримку Україні, територіальній цілісності та суверенітету.

Віце-прем'єр також зазначила, що в країн-членів НАТО немає сумнівів щодо того, що саме Росія та її поплічники відповідальні за ескалацію на Донбасі.

Союзники підтвердили, що скасування санкцій проти Росії неможливе, тому що не виконуються Мінські домовленості. Саме тому НАТО продовжуватиме політичний тиск на Росію.

Климпуш-Цинцадзе також повідомила, що разом із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом проведе зустріч із керівництвом НАТО в Брюсселі.

Нагадаємо, що бойовики почали інтенсивні обстріли Авдіївки з важкого озброєння 29 січня. В місті був оголошений надзвичайний стан у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрози гуманітарної катастрофи.

6 лютого голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що загострення ситуації в районі Авдіївки пішло на спад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: