Хуг заявив про поліпшення ситуації на Донбасі

Читать на русском
У СММ ОБСЄ констатували зменшення кількості обстрілів на Донбасі протягом останнього тижня.
Александр Хуг

Заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг констатував зменшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі за останній тиждень на 75%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«На перший погляд ситуація з безпекою в Донецькій і Луганській областях покращилася, після раптового загострення в районі Авдіївки і Ясинуватої минулого тижня ми спостерігали зменшення кількості порушень режиму припинення вогню», - сказав він, додавши, що на минулому тижні рівень насильства повернувся до так званої «аномальної норми».

За словами Хуга, подібна ситуація в основному спостерігалася і на цьому тижні. У середу, 15 лютого, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували близько 200 порушень режиму припинення вогню.

«Порівнявши це з тисячами, які ми фіксували щодня в період загострення в районі Авдіївки і Ясинуватої, стає очевидно, що у нас спостерігається більш-менш стабільний період деескалації», - зазначив представник місії.

Разом з тим Хуг підкреслив, що повне припинення вогню не було досягнуто.

Нагадаємо, глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що вчора ввечері окупанти обстрілювали Авдіївку кожні 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: