Експерти розповіли, чого чекати від зустрічі Лаврова з Тіллерсоном

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Це буде фактично перша зустріч після того, як Тіллерсон очолив Державний департамент.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи перспективи першої зустрічі голови МЗС РФ Сергія Лаврова та новопризначеного держсекретаря США Рекса Тіллерсона в німецькому Бонні в рамках G-20.

«Від цієї зустрічі дійсно залежатиме багато й деякі питання можуть прояснитися. Зокрема, якими будуть позиції сторін у найближчій перспективі, як будуть розвиватися стосунки США, РФ та ЄС та чи вдасться досягти хоч якихось компромісів?», – зазначив політолог.

На його думку, є велика ймовірність, що під час першої зустрічі як Лавров, так і Тіллерсон будуть завищувати ставки в грі.

«Зате стануть зрозумілими висота та розмір цих ставок, що дасть можливість прогнозувати, на які компроміси готові йти сторони, які інтереси вони ставлять на перший план, а що відкладають у довгий ящик», – вважає Бондаренко.

Команда «Т»: хто допомагатиме Трампу керувати США«Слово і Діло» зібрало докупи всіх імовірних претендентів на ключові державні посади у США за президентства Трампа, а також його найвідоміших радників.

Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала не покладає великих сподівань на зустріч і вважає, що вона матиме суто дипломатичний характер.

«Це буде звірення позицій. Лавров твердитиме те, що й завжди. Можливо, висуне якісь пропозиції для того, щоб дізнатися й зрозуміти, яким є ставлення нової адміністрації США. Образно кажучи, це така діагностика в стилі «хто є хто», – резюмував Віталій Бала.

В експертному колі вважають, що саме Тіллерсон може виступати як потенційний переговорник та контактер з РФ, а це означає, що Росії відводиться не остання роль.

Зустріч очільників МЗС країн G-20 у Бонні пройде 16-17 лютого.

Як відомо, компанія Exxon, якою керував Тіллерсон, працює в більш ніж 50 країнах світу, в тому числі й РФ. Також примітно, що президент РФ Володимир Путін нагородив Тіллерсона Орденом Дружби в 2013 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: