Вибір Трампа: що означає висування голови ExxonMobil на посаду держсекретаря США?

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Лише в Україні можуть бути проросійські або проамериканські політики. В США вони всі проамериканські.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що посаду держсекретаря США може обійняти виконавчий директор ExxonMobil Рекс Тіллерсон.

«Тіллерсон може розглядатися в якості потенційного переговорника та контактера з РФ. Те, що до Держдепу призначають особу з непоганими зв'язками в Росії, може означати, що переговорам з РФ віддається не остання роль у діяльності адміністрації Трампа», – пояснює Олещук.

На його переконання, це може означати, що справді існує не те щоб небезпека, але потенційна можливість того, що Трамп зробить ставку на так зване перезавантаження відносин з РФ з усіма можливими наслідками.

Демократи vs. республіканці: ставлення американських президентів до України«Слово і Діло» дослідило основні віхи у стосунках між США та Україною за правління різних американських президентів.

«Кандидатуру ще має схвалити Сенат», – зауважив він.

Проте, на його думку, сенатори навряд чи будуть одразу після обрання Трампа ставити йому палиці в колеса.

«Скоріш за все, вони схвалять будь-яке кадрове рішення, яке він внесе», – резюмував Петро Олещук.

Як відомо, компанія Exxon працює в більш ніж 50 країнах світу, в тому числі співпрацює з РФ. Також відомим є той факт, що Путін нагородив Тіллерсона Орденом Дружби в 2013 році.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп представив нового очільника Пентагону, яким став Джеймс Меттіс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: