Військові навчання РФ біля кордонів України: чого добивається Москва?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Демонстрація сили, розгортання ракетних комплексів, техніки та навчання на кордонах з країною, провокаційні дії російських літаків – це політика нагадування про те, що з РФ доведеться рахуватися.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи інформацію про те, що РФ розпочала раптові військові навчання на кордоні з Україною.

«В першу чергу це нагадування для США, але навряд чи це політика залякування з боку РФ. США залякати неможливо. Скоріш за все, це спроба звернути на себе увагу, мовляв, є великий сильний гравець. Такого роду інциденти завжди привертають увагу до держави, будуть точитися розмови про це», – пояснює політолог.

На його думку, все це робиться, щоб змусити сісти за стіл переговорів у першу чергу США та почати діалог з РФ.

Реакція Трампа на демонстрацію сили з боку Росії може бути абсолютно протилежною та викликати роздратування.

З іншого боку, варто розуміти, що в команді Трампа є люди, які будуть лояльними до РФ та виступатимуть комунікаторами в двосторонніх відносинах.

«Сподівання, що Трамп налаштований на співпрацю з РФ у певних спільних проектах, залишаються. Так само є запит на те, що США будуть у фарватері політики Росії, й пропозиції, які висуватиме РФ, будуть сприйматися США майже беззаперечно», – зауважив експерт.

Спільні навчання України з іншими країнами в 2014-2017 роках«Слово і Діло» підготувало інфографіку про спільні військові навчання Збройних сил України з арміями інших країн протягом останніх трьох років.

Поки що, на його переконання, потрібен певний час, щоб розставити крапки над «і» в двосторонніх відносинах. З іншого боку, вже очевидно, що Трамп досить обмежений у своїй зовнішній політиці й бурхливого розвитку відносин з РФ не відбувається.

Напередодні було заявлено, що на окупованих територіях Донбасу перебувають понад шість тисяч російських військовослужбовців.

Які спільні військові навчання ЗСУ та армій світу проходили на території України та в акваторії Чорного моря, «Слово і Діло» розповідало в матеріалі «Спільні навчання України з іншими країнами в 2014-2017 роках».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: