Поставки озброєнь української армії під загрозою зриву – «Укроборонпром»

Читать на русском
Українські військові не отримують сучасні танки Оплот, бронемашини Дозор-Б та іншу техніку через недофінансування з боку держави.

«Укроборонпром» змушений займатися експортом озброєнь, щоб поповнити оборотні кошти та оновити обладнання, що, своєю чергою, добре впливає на поставки зброї українській армії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу держконцерну.

«На сьогодні можливості «Укрборонпрома» в кілька разів перевищують можливості державного бюджету України. Так, ми виконали державне оборонне замовлення на 100%, тобто віддали армії все, що вона замовляла ... Держава здатна закривати лише мінімальні потреби, без інвестицій у виробництво, без інвестицій у технології», – відзначили в концерні.

Для порівняння, оборонний бюджет Росії становить майже $50 млрд, він більший за весь консолідований бюджет України.

У концерні додають, що роблять все можливе для мінімізації збитків від нестачі бюджетних коштів. Тут важливим фактором є експорт.

У «Укроборонпромі» розповіли про хід модернізації вертолітного парку ЗСУДержпідприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» у Сумській області за підсумками 2016 року відремонтував і модернізував понад 20 ударних вертольотів Мі-24ПУ1.

«Кожен проданий на експорт танк – це кілька танків для нашої армії за рахунок платників податків інших країн. Цю просту аксіому мають запам'ятати всі. Експорт дозволяє нам масштабувати виробництво, вкладати в нові верстати, навчати людей, піднімати їх експертизу. Критикувати його можуть лише невігласи й відверті вороги української незалежності», – додали в «Укроборонпрому».

Нагадаємо, що уряд надав НВО «Форт» МВС України додаткові повноваження на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення для потреб власного виробництва.

Також поставлена перша партія БТР-4М Корпусу морської піхоти Індонезії в рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: