У НАБУ та САП вирішили в лютому розпочати процедуру заочного засудження Онищенка

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі ухвалили рішення про заочне засудження депутата Олександра Онищенка.
Артем Ситникфото: прес-служба НАБУ

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України планують у лютому ініціювати процедуру заочного засудження народного депутата Олександра Онищенка.

Про це в інтерв'ю «Голосу України» розповів директор Бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо Онищенка. В лютому ми (НАБУ та САП – Ред.) можемо ініціювати процедуру заочного засудження самого Олександра Онищенка. Що стосується інших фігурантів розслідування, то ситуація простіша», – сказав Ситник.

Водночас, за його словами, наприкінці січня Інтерпол може ухвалити рішення про оголошення Онищенка в міжнародний розшук.

«Тому або ми все ж його затримаємо, доправимо в Україну й судитимемо за загальною процедурою, або ж клопотатимемо про спеціальну. В цьому розслідуванні дуже багато арештованого майна й реально є можливість повернути державі серйозні кошти», – зазначив директор НАБУ.

Ситник додав, що тих, хто заарештований в Україні, судитимуть за загальною процедурою.

Нагадаємо, раніше голова САП Назар Холодницький заявив, що в справі Онищенка були заарештовані екс-керівники «Укргазвидобування». Також у НАБУ не виключили допиту Президента Петра Порошенка в справі Онищенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: