Мельничука звинувачують у створенні організованої злочинної групи

Читать на русском
Нардепу від групи Воля народу Сергію Мельничуку сьогодні вручили копію обвинувального акту в справі щодо створення організованої злочинної групи (ОЗГ).
Сергій Мельничук

Народному депутату від групи «Воля народу» Сергію Мельничуку сьогодні вручили копію обвинувального акту в справі щодо створення організованої злочинної групи.

Розписка про отримання документа була оприлюднена агентством «РБК-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

У документі йдеться про те, що депутат отримав копію обвинувального акту в кримінальному провадженні від 10 липня 2015 року.

Тим часом сам Мельничук висловив незгоду зі своїм статусом у приписці до розписки.

«Зі статусом підозрюваного не згоден, адже підозра не вручалася відповідною посадовою особою», – наголосив він.

Зазначається, що в 2015 році тодішній генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Сергію Мельничуку інкримінується довгий перелік статей КК, серед яких він виділив ст. 257 (створення злочинної організації). Однак нардеп пояснив, що фігурує в 24 епізодах, які об'єднані в одне кримінальне провадження, відкрите ГПУ.

«Генеральною прокуратурою був складений новий обвинувальний акт за обвинуваченням народного депутата України Мельничука С. П. та його спільників у скоєнні злочинів, пов’язаних з організацією банди та участі в ній з метою нападів на підприємства, установи, організації та окремих осіб, розбійними нападами, незаконним заволодінням автотранспортом, незаконним позбавленням волі, нападами на працівників правоохоронних органів, дезертирством та самовільним залишенням військової частини військовослужбовцями тощо (ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 345, ч. 3 ст. 407 КК України). 9 лютого обвинувальний акт буде повторно скерований для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва», – наголосили журналісти видання.

Нагадаємо, 1 листопада 2016 року нардеп Сергій Мельничук заявив, що вказав трильйон гривень у своїй декларації для привернення уваги. Він пообіцяв виправити декларацію й вказати в ній 10 мільйонів гривень доходу, однак не зміг зробити цього.

Зазначимо, що в червні 2015 року Верховна Рада позбавила Мельничука депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: