У Нацбанку розповіли, скільки банків постраждало від карткових шахраїв у 2016 році

Читать на русском
Кількість банків, що отримали збитки в результаті дій карткових шахраїв, у 2016 році зросла до 53 із 47 роком раніше.

Кількість банків, які отримали збитки в результаті дій карткових шахраїв, у 2016 році зросла до 53 порівняно із 47 у 2015 році.

Про це повідомив заступник керівника департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Володимир Харченко, передає «Слово і Діло».

«Ми бачимо останні 2 роки тренд до збільшення кількості банків та їхніх клієнтів, які зазнали збитків від шахрайських операцій», – сказав він.

За словами Харченка, кількість шахрайських операцій у 2016 році зросла до 94,630 тис. порівняно з 80,5 тис. роком раніше. Однак сума таких операцій знизилася на 4,2 млн грн.

У Нацбанку розповіли, які купюри в Україні підробляють найчастішеУ 2016 році в обігу готівкової гривні в Україні на 1 млн шт. справжніх банкнот припадало 2,8 шт. підроблених.

6 вересня 2016 року Нацбанк постановою №382 зобов'язав банки не покладати на клієнтів відповідальність за суперечливі операції з використанням платіжних карток.

У 2016 році кіберзлочинці викрали з платіжних карток громадян України 339,13 млн грн, що в 4 рази більше, ніж у 2015 році.

Найбільш поширений вид шахрайства – так званий вішинг. Це дзвінки клієнтам банків з метою виманювання реквізитів платіжних карт, необхідних для проведення операцій без використання картки.

Раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування справи тендерних шахраїв «Укрзалізниці».

Нагадаємо, МЗС попередило українців про шахрайство з американськими візами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: