Укрпошта планує отримати право випускати платіжні карти

Читать на русском
У разі відмови в такому праві, Укрпошта втратить величезний обсяг доходів, що призведе до необхідності скорочувати витрати або закривати відділення.

Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» подасть до Верховної Ради законопроект, яким підприємству може бути надане право відкривати для клієнтів поточні та депозитні поштові рахунки й видавати платіжні картки.

Законопроект планується подати на початку листопада, розповів генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Мова йде про розширення фінансових послуг «Укрпошти» шляхом внесення змін до закону «Про поштовий зв'язок». Дані зміни дадуть підприємству право відкривати рахунки (депозитні та поточні) оплачувати комунальні платежі, право на випуск платіжних карток, право надавати послуги інкасації. Кредити «Укрпошта» видавати не буде», – пояснив глава «Укрпошти».

Смілянський вважає, що це дасть «Укрпошті» можливість надавати фінансові послуги для 30-40% населення України, які на даний момент не мають до них доступу через віддаленість від банківських відділень.

«Якщо «Укрпошта» не отримає такого права, вона втратить величезний обсяг доходів, що врешті-решт призведе до необхідності або великої оптимізації витрат, або оптимізації мережі», – підкреслив Смілянський.

Він додав, що «Укрпошта» має намір скористатися картками національної платіжної системи «Простір», котра є розробкою Національного банку України.

«Укрпошта» готується доставляти посилки квадрокоптерамиДержавний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» розпочинає тестування послуги передачі посилок за допомогою квадрокоптерів, перший такий політ відбудеться вже найближчої середи, 1 червня.

«Картка дасть можливість робити покупки в інтернеті, переводити кошти з картки на картку», – уточнив журналістам директор департаменту фінансових послуг «Укрпошти» Артур Муравицький.

У майбутньому планують розробити мобільний додаток і веб-сайт для здійснення покупок в інтернеті.

Додамо, раніше стало відомо про те, що «Укрпошта» розпочинає комплекс заходів із залучення коштів Європейського банку реконструкції та розвитку на розробку детальної стратегії розвитку.

Нагадаємо, в Міністерстві інфраструктури України затвердили стратегічний план розвитку УДППЗ «Укрпошта» до 2020 року, згідно з яким буде завершена корпоратизація підприємства, впроваджена система макрорегіонів і автоматизація виробництва на робочих місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: