НБУ приступає до діагностики 37 банків

Читать на русском
Діагностичне обстеження пройде в два етапи – до 1 червня та 1 серпня 2017 року, потім знадобиться ще якийсь час на узгодження результатів із банками.

Національний банк із 13 лютого починає діагностичне обстеження якості активів і достатності капіталу 37 банків, які ще не пройшли цю процедуру.

У 2015-2016 роках НБУ вже провів таку перевірку щодо 60 найбільших банків за обсягом активів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

«Тепер прийшла черга продіагностувати інші банки, розмір активів яких менш ніж 2% активів банківської системи. Цей процес пройде в два етапи – до 1 червня та 1 серпня 2017 року, ще якийсь час триватиме узгодження з банками результатів діагностування й за необхідності формування на їх основі програм докапіталізації», – прокоментувала заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Банки без стратегії повинні об'єднатись або піти – ГонтареваГолова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що банки, які не мають власної стратегії, повинні об'єднатись або піти з ринку.

Як повідомлялося раніше, НБУ з 13-17 лютого розпочне діагностику 33 невеликих банків.

Нагадаємо, що відновлення повномасштабного кредитування в Україні слід чекати не раніше ніж у найближчі декілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: