Запорізька АЕС виробляє п'яту частину всієї електроенергії в Україні

Читать на русском
Головним досягненням підприємства в 2016 році стало продовження термінів експлуатації енергоблоків 1 і 2 Запорізької АЕС на 10 років.
Запорізька АЕС з висоти пташиного польоту

Запорізька АЕС, яка входить в ДП НАЕК «Енергоатом» згенерувала 31 тис. 026 кВт/год електроенергії, що становить 38,3% від генерації українських атомних станцій і 21,1% від загального виробітку електроенергії в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької облдержадміністрації.

«Запорізькою АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» вироблено 31026 кВт/год електроенергії, що становить 38,3% від генерації атомних станцій і 21,1% від загального виробітку електроенергії в Україні», – йдеться в повідомленні Запорізької ОДА.

Швейцарці виступили проти закриття АЕСБільше половини жителів Швейцарії не підтримують ідею закриття всіх АЕС у країні до 2029 року.

Протягом 2016 року на атомній станції було виконано планові середні ремонти енергоблоків № 2,5,6 і капітальні ремонти енергоблоків № 1,3,4. Головне досягнення підприємства в минулому році – це продовження термінів експлуатації енергоблоків № 1 і № 2 Запорізької АЕС на 10 років.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС буде працювати в режимі максимального завантаження – всіма шістьма енергоблоками аж до 1 березня 2017 року завдяки продовженню термінів експлуатації енергоблоків №1 та №2.

Нагадаємо, що на Запорізькій АЕС встановлено обладнання, за допомогою якого контейнер з паливом Westinghouse Electric буде переводитися в вертикальний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: