Гройсман розповів, як виглядатиме багаторівнева система охорони здоров'я

Читать на русском
Україна має розвивати багаторівневу систему охорони здоров'я, до якої належатимуть спеціалізовані клініки та інститут сімейного лікаря.

Україні необхідно розвивати багаторівневу систему охорони здоров'я, до якої належатимуть спеціалізовані клініки та інститут сімейного лікаря.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Не треба винаходити велосипед, він винайдений у всіх країнах світу. Подивіться, як живуть люди, а в нас – не встиг вийти на пенсію, як уже помер. Це велика проблема й виклик для всіх нас», – підкреслив він.

Як зазначив глава Кабміну, первинним рівнем медичної допомоги в державі стане формування інституту сімейного лікаря. Тим часом вторинний рівень буде розвиватися на міському рівні.

Таким чином, третій рівень впровадять в обласних лікарнях, яким буде надано більш якісне обладнання. Це означатиме спеціалізовану медичну допомогу з високим рівнем складності.

«Обласна лікарня не буде виконувати рядові втручання. Якщо йдеться про надскладні втручання – це четвертий рівень, столичні лікарні, лікарні системи АМН України, де є відповідне обладнання та фахівці, які виконують надскладні маніпуляції, наприклад, трансплантацію органів», – пояснив прем'єр.

За його словами, система охорони здоров'я фінансуватиметься іншим способом. Зокрема, йдеться про інвестування в конкретних пацієнтів, медичні послуги.

Нагадаємо, що в Держбюджеті на 2017 рік загальні витрати на охорону здоров'я збільшуються на 8,2 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: