У МОЗі розповіли, скільки платитимуть сімейним лікарям

Читать на русском
За кожного пацієнта сімейний лікар в Україні отримуватиме в середньому 210 гривень на рік. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.
Фото з відкритих джерел

За кожного пацієнта сімейний лікар в Україні отримуватиме в середньому 210 гривень на рік.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Він зазначив, що встановлення тарифу на надання сімейним лікарем медичної послуги стане одним з елементів запровадження страхової медицини в Україні.

Медична реформа: що обіцяли українцям політикиРеформування системи охорони здоров’я – одна з найбільш довгоочікуваних реформ в Україні. «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто і які зміни обіцяв внести до вітчизняної медичної системи.

«В середньому, за нашими розрахунками, він становитиме 210 гривень на одну людину на рік. Якщо, скажімо, приватно практикуючий лікар матиме 2 тисячі пацієнтів, а це є середній по Україні показник, то можемо легко порахувати, скільки він отримає грошей за свою приватну практику. Навіть з усіма видатками він отримуватиме непоганий заробіток, маючи ці 2 тисячі пацієнтів», – наголосив Ковтонюк.

Нагадаємо, з 2017 року українцям потрібно буде укладати договір із лікарями, який дозволять оформляти, незважаючи на місце проживання чи прописку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: